Fristen er 16. januar og 13. august i 2024.

Vil I have forfatter eller illustratorbesøg på jeres skole, så er der tid at søge nu!

 

Ansøg på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside: søg tilskud

Når du ansøger som skole, skal du høre med din skoleleder om du skal bruge MitID Privat eller MitID Erhverv til at logge på tilskudsportalen.

Hver forfatter/illustrator støttes med 6.000 kr, det resterende beløb står skolen selv for.

 

I efteråret havde vi på Ellebækskolen i Næstved besøg af Birde Poulsen og Helena Ljunggren i 0.klasse samt af Kasper Købke i 5.klasse.

Birde Poulsen og Helena Ljunggren fremførte stykket ”Lille krokodille”, som er bygget over bogen som Birde Poulsen har skrevet og illustreret. Helena Ljunggren har skrevet musikken, som også kan findes i bogen ”Lille krokodilles sangbog.” fra ABC forlag-

Forestillingen blev overværet af 75 0.klassere, som levede sig meget ind i historien og de musikaliske fortællinger der hørte til. Forinden havde de hørt bøgerne i klassen, så forestillingen gav dem gensynets glæde. Endelig farvede eleverne tegninger af ”Lille krokodille”, mens Birde og Helena gik rundt og snakkede med eleverne.

 

Kasper Købke underviste en klasse i hvordan man kan lave eventyrtegninger, baseret på sit illustrationsarbejde til ”Hans Christian Andersens eventyr” udgivet af ”Hans Christian Andersen Copenhagen”

Med stort engagement fortalte han eleverne om hans illustrationsarbejde og inspirerede dem til at lave egne illustrationer. Der var både tegnetekniske øvelser og idéudvikling af deres illustration til et eventyr. Eleverne var meget interesserede og blev inspireret til at lave nogle flotte og velovervejede illustrationer.

Kig også i Slots- og Kulturstyrelsens idekatalog, der er mange gode forslag. Se Katalogen her

 

 

illustrator
Kasper Købke fortæller om arbejdet som illustrator
forfatter, illustrator
"Lille krokodille" fremføres